Youca Action Day!

Hallo!

Wij zijn 2 studenten van het laatste jaar middelbaar. Vandaag hebben we 1 dag gewerkt in de bibliotheek van Bree in het kader van Youca Action Day. Dit houdt in dat we 1 dag ergens gaan werken en de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel, een project over El Salvador.

We hebben ons met 2 zaken beziggehouden. Het eerste was foto’s maken van leerlingen met een green screen. Hiervoor hebben we een leuke achtergrond gekozen die verband houdt met El Salvador.
Verder hebben we ook gewerkt met een VR-bril. In virtual reality kun je via je smartphone rondkijken in een virtuele wereld. We hebben de leerlingen hier even mee laten experimenteren.

Het werken is heel vlot verlopen, de collega’s waren heel vriendelijk, en we hebben ons goed beziggehouden met de kinderen. Deze waren dan ook heel enthousiast. Het was voor ons zeker een toffe ervaring. We hopen dat Youca zich nog jaren zal inzetten voor dit mooie project, zodat de studenten de kans krijgen ervaring op te doen en voor het goede doel te werken.

Wout en Kerim

Virtual Reality
Green Screen


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs onderwijs #6

Adobe Spark Adobe Spark is een goede tool om digitaal verhalen te vertellen. In de praktijk is het dan ook…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #4

Privacy … hoe worden onze gegevens beschermd? Hoe moeten wij gegevens van anderen beschermen? Heb jij al gehoord van de…

Lees meer