Startdag MakerBib

Het project MakerBib startte vorig werkjaar al. Door het succes wordt dit project doorgezet met een nieuwe frisse start.
Bij de nieuwe start hoort deze nieuwe website, maar ook een nieuw programma.
Dit werd voorgesteld op de startdag op 9 september.

Op deze startdag was meer te doen dan kennismaken met het nieuwe programma van MakerBib. Ook het reguliere programma van de bibliotheek werd voorgesteld. De bezoekers kregen een hapje en een drankje aangeboden terwijl ze langs de “informatiemarkt” konden snuisteren. De bezoekers die zich helemaal creatief, of poëtisch voelden, konden zich een fantasierijk kapsel laten aanmeten in het kapsalon van de Kip van Troije.

Alle activiteiten van MakerBib werden voorgesteld (folders verkrijgbaar in de bibliotheek). De allerkleinsten konden kennismaken met Bee-Bot. Bezoekers die hun eerste stapjes in de digitale wereld zetten, konden een QR-code leren scannen en een webformulier invullen. De bezoekers die echt gebeten zijn door het ‘Makervirus’ konden een kijkje gaan nemen bij de drone stand van de leerlingen, leerkrachten en directie van het TISM. Zij gaven uitleg over de workshop die ze gaan geven

We probeerden iedereen vooral warm te maken voor de mogelijkheden van technologie. We willen met MakerBib geen ingenieurs opleiden, maar we willen dat iedereen weet wat er allemaal kan. We hopen dat mensen met koudwatervrees de duik durven te nemen, door verschillende activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen. We bieden activiteiten aan op verschillende niveau’s, zodat iedereen zijn ding kan vinden.

Het volledige programma van MakerBib vind je hier.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs Onderwijs #20

Bieblo, leesinspiratie voor kinderen Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te kiezen uit de rekken: al…

Lees meer

App in de kijker: Bree App

De Bree App, een stadsapp voor de inwoners van Bree, is sinds kort beschikbaar in de App Store en Google…

Lees meer