UiTtip: Hello,Robot. Designmuseum Gent

Nemen robots de wereld over, of gaan ze de wereld redden? 
Voor u bezocht, de tentoonstelling ‘Hello, Robot.’ in het designmuseum in Gent. Het is zeker het bezoeken waard, of u nu fan bent van robots en techniek, of toch eerder van design. Voor kenners en beginnelingen. 

De tentoonstelling biedt antwoorden op vragen zoals “Heb je ooit een robot ontmoet?”, “Kan een robot jouw job doen?”, “Wil je dat een robot voor jou zorgt?” en nog veel meer.

Je ontdekt welk geluid drones maken, vindt de mogelijkheden van robots in de toekomst en nu uit, en je ontmoet echte robots (zelfs de originele R2-D2 is te zien!).

De tentoonstelling is heel bevattelijk. Een bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur.
Ook voor families en kinderen is er een aangepaste, fijne rondleiding. 

Design tussen mens en machine. Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot.

De tentoonstelling loopt van vrijdag 27 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018.
De praktische info vind je hier. 
 
Geen tijd om naar Gent te gaan? De bibliotheek van Bree leent de tentoonstellingscatalogus en andere boeken over robots uit.


Deel op...


Lees verder...

Waarom kennismaken met smartphones?

Ontdek in deze blogpost waarom mensen toch willen kennismaken met een smartphone, ondanks ze er nog niks van kennen. MakerBib…

Lees meer

UitTip: techpeditie

Met het mooie weer (hopelijk) voor de deur geven we graag een UiTip mee: techpeditie! De Techpeditie is een reizende…

Lees meer