UitTip: Cosmodrome Genk

De ruimte: plaats waar wetenschap en hoogtechnologie samenkomen. Maar wist je dat je er zonder raket ook naartoe kunt reizen? De ruimte is namelijk minder ver dan je denkt: de Kattevennen in Genk.

 

Cosmodrome Genk

De cosmodrome is meer dan de sterrenwacht. Je kan er ook expo’s bezoeken en naar 360° filmvoorstellingen gaan kijken.  Deze filmvoorstellingen gaan over verschillende onderwerpen en zijn geschikt voor verschillende leeftijden. Door de 360° techniek wordt je helemaal omringd door beeld. Bekijk het hele overzicht op deze site. Zo kan je de voorstelling boeken die het meest bij jouw interesse aansluit. Eén ticket geeft toegang tot 1 filmvoorstelling, een bezoek aan de expo en de sterrenwacht.

 

Expo ‘De Oerknal’

‘In den beginne was er niets’
De permanente tentoonstelling start bij het absolute begin van de kosmos, 13,8 miljard jaar geleden. Een moment waarin het begrip ‘tijd’ niet eens bestond. Stap voor stap wordt de reis door de evolutie, van de oerknal tot het heden gemaakt.

Ook thema’s waar de astronomie nu mee worstelt, komen aan bod. “Wie is de mens eigenlijk, hoe ziet onze toekomst eruit en hoe moeten we omgaan met onze kleine bol in de oneindige kosmos.”

volwassene: €9
kind (5-12jr): €7,5
gezinsticket:  €25

Meer info: www.kattevennen.be/nl/cosmodrome

 

Lees hier de vorige UitTip.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: 112 BE

De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #9

Mediawijs onderwijs, dat gaat natuurlijk over meer dan alleen nieuwe media. Media zijn alle manieren waarop informatie kan worden uitgedragen. Dus…

Lees meer