Mediawijs onderwijs #8

 

Kunnen je leerlingen de online bubbel doorprikken? Ontcijferen zij de emoji-code? Hoe stappen ze in de voetsporen van hun favoriete vlogger? Ontdekken zij als eerste het nepnieuws? Kortom: hoe mediawijs zijn ze?

In de week van 5 tot en met 9 november dagen Ketnet en Mediawijs 10- tot 12-jarigen uit met een spannende tweede editie van ‘De Schaal van M’. Het is een online spel dat gaat van online reclame over privacy tot netiquette en voorziet een reeks coole webisodes en leuke uitdagingen voor zowel in de klas als thuis. Ook leerkrachten, vrienden en familieleden ontsnappen er niet aan!

Spring mee op de kar van deze mediawijze week en laat zoveel mogelijk lampjes branden! Van maandag tot en met vrijdag vind je elke dag een nieuwe uitdaging met leuke quizzen. Kom elke dag terug en probeer alle lichtjes te laten branden in de M van mediawijs. Zo bewijs je dat het internet geen geheimen voor je heeft. Hoe meer lampjes, hoe mediawijzer je bent, da’s het idee achter het spel.

Wat staat er op het menu van M?

  • 5 spannende webisodes van de Ketnetreeks 4eVeR
  • 5 leuke klaskwisjes en -debatten voor thuis of in de klas
  • knotsgekke uitdagingen voor thuis en in de klas
  • chatten met de 4eVeR-personages

De Schaal van M is een spel waarin de vrienden van 4eVeR een grote rol spelen. 

Spelenderwijs ding je mee naar de titel van ‘Meest Mediawijze klas van Vlaanderen’, de eretitel van ‘mediawijze 5-sterrenklas’ of één van de 10 (media)wijze prijzen!

Geef je les in het vijfde of zesde leerjaar en wil je meedoen? Meer info en inschrijven: www.deschaalvanm.be

 

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

UitTip: Cosmodrome Genk

De ruimte: plaats waar wetenschap en hoogtechnologie samenkomen. Maar wist je dat je er zonder raket ook naartoe kunt reizen?…

Lees meer

Waarom kennismaken met smartphones? Vervolg

Ontdek in deze blogpost wat de deelnemers in de workshop ‘Kennismaken met smartphones’ leerden. Miet kan nu eindelijk de lettertjes op…

Lees meer