Mediawijs onderwijs #7

Onder het motto “goed begonnen, is half gewonnen” vliegen we er ook dit schooljaar weer in met onze mediawijze blog. Daarom hebben we niet één, maar twee handige tips voor jullie!

MakerBib leent uit

In de bib kan je boeken lenen, dat spreekt voor zich. Maar wist je dat de bib ook mediawijs educatief materiaal aan leerkrachten uitleent? 
Het aanbod bestaat onder meer uit een BeeBotkoffer, ProBotkoffer, Little Bits, het Let’s Go Code spel … 
Klik hier om het volledige aanbod te ontdekken.  Hou deze site goed in het oog, want ons aanbod breidt steeds uit. 

Reserveer het materiaal van je keuze aan de infobalie, op 089 84 85 40 of via bibliotheek@bree.be

Luisterboeken online

Ken je DAISY al? Nee we bedoelen niet de vriendin van Donald Duck, maar een Digital Accessible information SYstem. Dit zijn digitale luisterboeken waarin je met behulp van knoppen kan bladeren, net zoals bij papieren boeken. Deze DAISY boeken zijn nu gratis online toegankelijk.

Kinderen (en volwassenen) met een leesbeperking mogen gratis lid worden van de Luisterpuntbibliotheek. Hier kunnen zij luisterboeken ontlenen. De boeken kan je op laptop, of PC beluisteren. Maar ook via de anderslezen app op je smartphone of tablet. De kinderen moeten enkel een lidmaatschap aanvragen op mijnluisterpunt. Zo krijgt iedereen toegang tot de mooiste verhalen.

Afbeeldingsresultaat voor anders lezen app

Nadat je de app hebt gedownload en je lidmaatschap hebt aangevraagd, kan je 5 boeken streamen. Dit wil zeggen dat je 5 luisterboeken op je digitale boekenplankje kan zetten. Wil je nog een ander boek beluisteren? Dan moet je eerst 1 van de 5 vorige boeken terug, inleveren, net zoals in de bib.

Voor kinderen met dyslexie is het een grote meerwaarde wanneer ze kunnen luisteren en lezen tegelijk: een combinatie van een luisterboek met het exemplaar uit de bib. Meer info www.luisterpuntbibliotheek.be.

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs Onderwijs #22

Je zoekt een educatieve app of game, maar je vindt niet de juiste? Maak hem dan zelf!  Tiny Tap Tiny…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #9

Mediawijs onderwijs, dat gaat natuurlijk over meer dan alleen nieuwe media. Media zijn alle manieren waarop informatie kan worden uitgedragen. Dus…

Lees meer