Mediawijs Onderwijs #26

De zomermaanden komen er aan. Tijd om te ontspannen en ook daar kan technologie je bij helpen. In deze laatste blogpost voor Mediawijs Onderwijs stellen we je enkele apps voor die je kunnen helpen bij het ontspannen. 

Kleine disclaimer: stress raakt niet opgelost door deze apps, maar misschien kan je er makkelijker mee omgaan. Het laat je misschien even ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

De basisversies van deze apps zijn gratis, maar je kan ze uitbreiden door middel van betaling. 

Meditatie: Headspace

Headspace is een toegankelijke app om met meditatie in contact te komen. Door middel van enkele vragen krijg je een persoonlijk account. Onderaan de app kan je via het knopje ‘explore’ de vele verschillende mogelijkheden ontdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld basics, stress en angst, werk en productiviteit, eenzaamheid … Een kleine afbeelding van een slotje geeft aan voor welke ‘sessies’ je moet betalen. De sessies, of cursussen kunnen heel gespecialiseerd zijn, of algemeen. 

Voor de slechte slapers zijn er ook speciale ‘sleepcasts’ om je in slaap te helpen vallen. En zelfs voor kinderen zijn er meditatiesessies in deze app. 

Om te weten of meditatie is voor jou is, kan je dat met deze app rustig uitproberen. 

Afbeeldingsresultaat voor headspace

Klik hier voor meer info over Headspace.

Rustgevende geluiden: Sleep Sounds

Je moet niet perse mediteren om rustig te worden, of in slaap te vallen. Misschien hou je meer van rustgevende geluiden. Dan is de app Sleep Sounds iets voor jou.

In deze app zitten verschillende rustgevende geluiden. Je kan kiezen welke geluiden voor jou werken: regenval, vogels, pianomuziek, white noise … 

Het leuke aan deze app is dat je ook een mix kan maken van verschillende geluidjes. 

Deze app is alleen beschikbaar voor Android. De app Relax Melodies heeft iets minder geluidjes, maar kan ook op iOS gebruikt worden. 

Afbeeldingsresultaat voor sleep sounds app

Klik hier voor meer info over Sleep Sounds.

In spelvorm: Zen Koi 2

Is alleen luisteren naar geluiden te passief voor jou? Dan kun de de app Zen Koi 2 proberen. Deze app helpt ons even te ontspannen in spelvorm.

In deze app ben je een Karper die rondzwemt en vlokjes en visjes eet. Je stuurt de vis aan in een omgeving die is vormgegeven in rustige kleuren en met rustige muziek op de achtergrond. Er zit geen competitief gegeven aan de spel. Het doel is rondzwemmen.

Afbeeldingsresultaat voor zen koi 2

Klik hier voor meer info over Zen Koi 2

Op YouTube

Soms heb je zelfs geen aparte app nodig. Op YouTube staan lange nummers en afspeellijsten met rustgevende muziek, meditatiemuziek, of muziek om je te helpen focussen.

Dit was de laatste blogpost van Mediawijs Onderwijs. We bedanken alle trouwe lezers die ons 3 jaar lang gevolgd hebben. Maar MakerBib Bree stopt niet met het ondersteunen van leerkrachten. Volgend schooljaar staan we op een andere manier voor jullie klaar. Hou onze communicatiekanalen in de gaten!

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs Onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is.…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #9

Mediawijs onderwijs, dat gaat natuurlijk over meer dan alleen nieuwe media. Media zijn alle manieren waarop informatie kan worden uitgedragen. Dus…

Lees meer