Mediawijs Onderwijs #23

Kennen jullie het Mediamenu al?

Het Mediamenu van Mediawijs ondersteunt scholen en andere non-profit organisaties met een reeks gratis mediawijze vormingen! Deze vormingen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Mediawijs en partners. De partners geven deze vormingen, je dient dan ook bij hen te boeken.

Heeft jouw school honger naar een mediawijze snack? Goed nieuws: in het mediamenu vind je allerlei “lekkere vormingen”. Mediawijs biedt een beperkt aantal gratis workshops aan bij de partners (met uitzondering van vervoerskosten).

Afbeeldingsresultaat voor mediamenu

Er zijn 4 mediawijze thema’s om van te smullen: 

Online relaties
Nieuws en beeldgeletterdheid
Mediaopvoeding 
Datawijsheid

Lees goed de beschrijving per workshop/vorming, daar wordt aangegeven voor welke doelgroep deze bedoeld is.

Klik hier om het aanbod van gratis vormingen te ontdekken.

Heb je een vorming gekozen? Prima! Nu nog correct boeken natuurlijk. De boeking verloopt niet via Mediawijs, wel via de organisatie die de vorming geeft! Wanneer je doorklikt naar de desbetreffende organisatie die de vorming geeft is het belangrijk dat je aangeeft dat de boeking gebeurde via het mediamenu. Dit kan je gewoon vermelden via mail of het contactformulier. 

Klik hier om te weten welke vormingen nog niet volzet zijn.

Mediawijs en gamen in de bib?

De bib organiseert in het najaar een vorming ‘Veilig online – Gamen’ in samenwerking met de Gezinsbond. Deze vorming moet je als school dus niet meer boeken, jullie zijn sowieso allemaal welkom in de bibliotheek. Hou vanaf de zomer de website in de gaten voor de praktische info.

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs Onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: TikTok

Kinderen kunnen je deze app waarschijnlijk beter uitleggen dan volwassenen, maar we doen toch een poging 😉 . De app…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #9

Mediawijs onderwijs, dat gaat natuurlijk over meer dan alleen nieuwe media. Media zijn alle manieren waarop informatie kan worden uitgedragen. Dus…

Lees meer