Mediawijs Onderwijs #22

Je zoekt een educatieve app of game, maar je vindt niet de juiste? Maak hem dan zelf! 

Tiny Tap

Tiny Tap is eenvoudig te gebruiken: je kunt je eigen games maken. Het enige wat je nodig hebt zijn afbeeldingen en internet. Voeg vervolgens met een paar tikken, muziek, kleuren en woorden toe. Wat zijn de mogelijke spellen? Er zijn er heel veel, bijvoorbeeld: zoek bij elkaar horende duo’s, maak een reis in het spel, wijs het juiste onderdeel aan, maak de juiste keuzes … Je kan de spellen zo moeilijk maken als je wilt. 

TinyTap maakt het gemakkelijk om dergelijke spellen te maken, spelen en bewaren. Geen inspiratie? Speel de creatie van anderen in de TinyTap app store. Wanneer je een account aanmaakt via de website, vind je ook een blog terug waar precies wordt uitgelegd hoe je zelf games kunt maken. Maar je kan hem ook alleen gebruiken om spellen van anderen te spelen.

Je kan het misschien nog interessanter maken door de kinderen zelf een game te laten maken? Hier moet je wel even opletten hoe je de kinderen toegang geeft tot je account.

Hoe werkt het?

Tiny Tap is geen gratis app. Je kunt alleen games maken wanneer je een abonnement hebt bij TinyTap, anders kun je alleen de quizjes doen en de games spelen voor kinderen van 2-3 jaar. Een groot voordeel van deze app? Leerkrachten (of ouders) kunnen de vooruitgang van de leerlingen opvolgen.

In de video zie je hoe de simpelste spelletjes gemaakt worden:

Kijk op https: www.tinytap.it voor meer info en voorbeelden.

Deze Engelstalige video laat al iets meer geavanceerde opties zien:

Conclusie?

Tiny Tap lijkt veel op Quizlet of Kahoot, maar met meer mogelijkheden en eerder gemaakt voor kinderen die nog op basisschool zitten. Met TinyTap leer je basisvaardigheden. Deze app is dus zeer geschikt voor basisonderwijs. Ook omdat je de vooruitgang van de kinderen kan opvolgen. Het stimuleert de leerlingen om bij te leren,  of om de leerstof op een andere manier te verwerken. De afwisseling is leuk. 

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs Onderwijs. 


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Bee-Bot app

De Bee-Bot zelf hebben we al eens aan jullie voorgesteld (klik hier voor de blogpost). De bibliotheek biedt deze in…

Lees meer

Startdag MakerBib

Het project MakerBib startte vorig werkjaar al. Door het succes wordt dit project doorgezet met een nieuwe frisse start. Bij…

Lees meer