Mediawijs Onderwijs #20

Bieblo, leesinspiratie voor kinderen

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te kiezen uit de rekken: al die keuze! Bieblo maakt het makkelijker met een “smalle” etalage van 8 covers. Bieblo wordt gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek.

Hoe werkt Bieblo? 

Kinderen geven eerst hun leeftijd op. Daarna zien ze een afbeelding die een thema uitbeeldt: fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan is het niets voor hen. Die keuzes zijn de basis voor de leestips.

Op het einde zijn er 8 boekentips die beschikbaar zijn in de bib én die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Met een klik op de cover zien ze de korte inhoud en de plaats van het boek in de bib. 

Waar vind ik Bieblo?

Bieblo vind je op elke iPad en computer in de bib. Tijdens de klasuitlening stellen we extra tablets ter beschikking, zodat alle leerlingen de kans krijgen om met Bieblo een leuk boek te vinden.
Wil je Bieblo in de klas gebruiken? Dat kan! Op onze website vind je bij het aanbod voor kinderen een link naar Bieblo. 

Heb je vragen of opmerkingen over Bieblo? Laat het ons weten via makerbib@bree.be of spreek ons aan tijdens een klasuitlening. 

 

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs Onderwijs. 


Deel op...


Lees verder...

Lachen met technologie? Ja, graag!

Kan je lachen met (nieuwe) technologie, STEAM, en makers? Ja natuurlijk! Henk Rijckaert (zelf lid van de makerbeweging) zette zijn…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #8

  Kunnen je leerlingen de online bubbel doorprikken? Ontcijferen zij de emoji-code? Hoe stappen ze in de voetsporen van hun…

Lees meer