Mediawijs onderwijs #19

Een boek is een boek, maar soms is een boek nog zoveel meer. Letterlijk. Sommige boeken worden verrijkt met augmented reality. In deze blogpost ontdek je ons aanbod van bibboeken die deze technologie gebruiken.

Wat is augmented reality?

Augmented Reality (AR), letterlijk vertaald ‘toegevoegde realiteit’, wil zeggen dat er aan een echt beeld (de realiteit, hetgeen je live ziet) een beeld, of informatie wordt toegevoegd met behulp van een tablet, of smartphone. Een voorbeeld hiervan is de erfgoedapp

 

Hoe werkt het met boeken?

Op het boek staat aangeduid met welke app de augmented reality mogelijk wordt. Meestal zijn dit gratis apps. Deze moet je eerst downloaden.

In het boek wordt uitgelegd op welke pagina’s je de AR kunt gebruiken en hoe dit moet. Meestal is dit door de app te openen en de pagina te “scannen” (= de camera van je toestel op de pagina richten). 

 

Leesplezier voor iedereen

De verrassingswaarde en de fun-factor zijn groot. De inleving wordt groter en dit komt het leesplezier ten goede. Doordat de extra informatie op een leuke manier getoond wordt, onthouden de kinderen deze info ook makkelijk. 

De augmented reality boeken zijn ook fijn om tijdens een voorleesmoment te gebruiken. Lees samen een boek, bekijk samen een boek, beleef samen een boek.

Het grote nadeel van de boeken met augmented reality is dat de apps minder lang blijven bestaan dan de boeken. Ook moet je toestel compatibel zijn met de app. 

Augmented reality boeken in de bib?

 

Klik hier en ontdek ons aanbod!

 

Lees hier de vorige blog van Mediawijs onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs onderwijs #12

Reclamewijsheid, wat is dat? Reclamewijsheid is de vaardigheid en kennis die nodig is om reclame op een bewuste manier te…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #2

Tools in de klas: 5 gouden regels   1) Durf experimenteren! 2) Beperk je keuze van apps en tools en…

Lees meer