Mediawijs onderwijs #16

Juni is niet alleen de maand van toetsen, maar ook van schoolreizen en (afscheids)feestjes. Dan wordt er al eens een film gekeken, onderweg of in de klas. We geven jullie deze maand graag enkele mediawijze filmtips. 

Ralph breaks the internet (2018 – 1u52)

Internet, we kunnen niet meer zonder en het is er voor alle leeftijden. Maar wat is dat eigenlijk, het internet? In deze film wordt het internet heel mooi gevisualiseerd. Hoe werkt het, wat vind je er allemaal en wat zijn de gevaren. Kinderen steken er niet alleen wat van op, hij is ook nog eens heel grappig. Een absolute aanrader dus!

Big hero 6 (2014 – 1u42)

‘Big Hero 6’ gaat over wonderkind Hiro Hamada. Hij en zijn broer zijn in de ban van robots. De geavanceerde Baymax is geprogrammeerd als robot in de gezondheidszorg en merkt meteen dat er iets mis is met Hiro. Een komisch avontuur, maar tegelijkertijd leer je ook wat bij over robots, programmeren en kunstmatige intelligentie.

Astro Boy (2009 – 1u34)

In ‘Astro Boy’ komen de Japanse en Amerikaanse cultuur samen, het is een Amerikaanse animatie gebaseerd op een Japanse manga uit de jaren 50. Astro Boy is een robot die als vervanger dient voor Toby, de overleden zoon van wetenschapper dr. Tenma. Met een haar van zijn overleden zoon implanteert hij het gedrag en de herinneringen van Toby in de robot. Een spannende, maar ook ontroerende film.

Wall-E (2008 – 1u38)

Om af te sluiten nog een film over robots, een klassieker: Wall-E. Wall-E is een kleine afvalverwerkingsrobot in de verre toekomst. Zevenhonderd jaar eerder verliet de mens de aarde, die onleefbaar was geworden door het afval dat al het leven onmogelijk maakte. Wall-E bleef achter en is sindsdien ijverig puin blijven ruimen. Een pareltje met een achterliggende boodschap, geweldige humor en een ontroerend liefdesverhaal. 

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs onderwijs. 

 

 


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: itsme

Inloggen om je belastingen online in te vullen bij Tax-on-web, mypension raadplegen, opzoeken hoeveel dagen je nog als jobstudent mag…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #2

Tools in de klas: 5 gouden regels   1) Durf experimenteren! 2) Beperk je keuze van apps en tools en…

Lees meer