Mediawijs onderwijs #15

Mei plasticvrij

Plastic: het zit overal, in grote of kleine mate, heel duidelijk of verborgen. We weten allemaal dat we minder wegwerpplastic moeten gebruiken, maar hoe doen we dit? In deze blogpost enkele tips over hoe je dit onderwerp aanpakt in de klas. 

Afbeeldingsresultaat voor mei plasticvrij

Test jezelf

Limburg.net maakte een online test. Aan de hand van 10 vragen wordt berekend hoeveel verpakkingen je gebruikt en hoeveel je kan minderen. Deze test kan je klassikaal op het digibord invullen, of elke leerling voor zich. Na de test krijg je persoonlijke tips over hoe jij minder afval kan veroorzaken. 

Meer info: test.afvalvrijmei.be

Nog meer weten over recycleren?

Limburg.net heeft verschillende pakketten voor scholen. Voor de oudste kleuters werd ‘Wat een ratzooi’ ontwikkeld. Kinderen van de 2de graad van het lager onderwijs kunnen aan de slag met het ‘Brik &Britt en de strijd tegen het afvalmonster’-pakket. Ze leren over het milieu, sorteren en composteren. Gratis bestellen kan via deze link

De ‘Pim Pompoen’-pakketten zijn geschikt voor elke graad. Deze gaan over voedselverspilling en duurzame voeding. Voor elk seizoen zijn er andere themapakketten.  Pim Pompoen is gratis te downloaden via deze link.

Meer info over het aanbod van Limburg.net (zowel workshops, als lespakketten) vind je op limburg.net/school/basisonderwijs.

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs onderwijs. 


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Wunderlist

Heb jij altijd veel aan je hoofd? Is het moeilijk om structuur in de chaos te krijgen? Of hou je…

Lees meer

UiTtip: Eerste digitaal museum voor schone kunsten

Deze UiTtip laat ons iets verder reizen, maar het is vast en zeker de moeite waard. Gaat u naar Parijs?…

Lees meer