Mediawijs onderwijs #11

Ondertussen weten jullie waar de blogposts van Mediawijs onderwijs voor staan: we willen leerkrachten ondersteunen door regelmatig enkele mediawijze tools en tips uit te lichten.  
Maar wij zijn natuurlijk niet de enige die dit doen. Daarom stellen we deze maand een handige website aan jullie voor: mediawijs.be .

Mediawijs – Vlaams Kenniscentrum mediawijsheid

Mediawijs.be is de website van een kenniscentrum van de Vlaamse overheid met betrekking tot mediawijsheid in de breedste zin van het woord. Je kan er van alles terugvinden. Je kan je helemaal in mediawijsheid verdiepen door de onderzoeken en opinies te lezen. Op de site staan doorverwijzingen naar andere organisaties die rond mediawijsheid werken. Op de homepage worden de recentste nieuwsfeiten over mediawijsheid weergegeven, maar de site is zoveel meer dan dat. 

Vormingen

Wil je zelf meer te weten komen over mediawijsheid, of hoe je dit moet aanpakken? Kijk dan eens bij het vormingsaanbod. Ook de opleiding tot mediacoach wordt door Mediawijs georganiseerd. De info staat allemaal op de website. 

Mediabank

Gebruik je graag filmpjes in de klas? In de mediabank kan je filmpjes over veel verschillende onderwerpen terugvinden. Deze filmpjes komen vaak uit de archieven van de VRT en mogen gebruikt worden in een klassikale context. Let wel: voor het gebruik van sommige filmpjes moet je ingelogd zijn op de website van mediawijs.

Posters en spellen

Op de website mediawijs.be kan je naast informatie ook spellen of posters downloaden, zodat je deze kan printen en in de klas kan ophangen. De spellen zijn niet enkel voor kinderen. Er is ook een spel om je school een anti-cyberpestbeleid te geven

Lesideeën en tools

Het handigste op deze website is misschien wel de verzameling van lesideeën en tools. Je kan de zoekfunctie op deze pagina gebruiken en zoekopdrachten instellen voor verschillende types, doelgroepen, doelsectoren, doelstellingen en thema’s. 

Lees hier de vorige blogpost van Mediawijs onderwijs.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs onderwijs #15

Mei plasticvrij Plastic: het zit overal, in grote of kleine mate, heel duidelijk of verborgen. We weten allemaal dat we…

Lees meer

App in de kijker: Storysign

Leren lezen is voor niemand makkelijk en al helemaal niet voor dove, of slechthorende kinderen. De app Storysign probeert het…

Lees meer