Bee-Bot in de Bib

Wat is een Bee-Bot eigenlijk? Een Bee-Bot is een programmeerbare vloerrobot. Kleuters en kinderen van het 1ste en 2de leerjaar leren spelenderwijs programmeren met deze vrolijke robot-bijtjes.

Kinderen moeten de route die de Bee-Bot aflegt programmeren. Ze geven in hoeveel stapjes de Bee-bot voor- of achteruit moet gaan. Of de Bee-Bot naar links of naar rechts moet draaien.
Op deze manier leren de kinderen een manier van denken: stap voor stap. Doordat de route in 1 keer geprogrammeerd wordt, moeten de kinderen goed leren vooruit denken. Maar ook het ruimtelijk inzicht wordt ontwikkeld op een hele laagdrempelige manier.

Als extraatje kunnen er nog andere onderwerpen met de Bee-Bot behandeld worden: een verhaal verwerken, cijfers en letters herkennen, structuren ontdekken, verschillende thema’s van WO behandelen …

Onze maatschappij veranderde nooit zo snel als nu, we hebben geen keuze, we moeten mee en we kunnen daar best zo vroeg mogelijk aan beginnen. Op deze manier kunnen kinderen vaardigheden ontwikkelen die onmisbaar zijn in de 21ste eeuw.

Op 27 september vond de eerste “Start to Bee-Bot” workshop plaats. De kinderen konden kennismaken met de Bee-Bots.
Als verrassing stond er een green screen. Olivia, Elize en Luna gingen met Bee-Bot op de foto!

Doorheen het jaar zijn er verschillende workshops van Bee-Bot, met verschillende thema’s. Volg ze allemaal, of enkel diegene die jij leuk vindt!
Het volledige overzicht vind je in onze agenda.

Is Bee-Bot te gemakkelijk voor jou? Volg dan een van onze Pro-Bot workshops voor kinderen van het 3de tot en met 6de leerjaar.

tip voor leerkrachten: Als je een profiel op www.ontdektechniektalent.be aanmaakt kan je volledige lesmappen en matten terugvinden. 

Breese basisscholen kunnen Bee-Bots uitlenen in de bib, meer info? Mail naar bibliotheek@bree.be 


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Tricount

Elke maand zet MakerBib een handige, of leuke app in de kijker. Deze maand: Tricount Zonder cash Onze samenleving gaat…

Lees meer

App in de kijker: Quiver

Wist je dat kinderen in de bib kunnen kleuren? Er is een klein tafeltje waar kleurpotloodjes liggen en tekeningen om…

Lees meer