App in de kijker: Quiver

Wist je dat kinderen in de bib kunnen kleuren? Er is een klein tafeltje waar kleurpotloodjes liggen en tekeningen om in te kleuren. Maar dit zijn geen gewone tekeningen, het zijn Quiver tekeningen! Quiver tekeningen kun je tot leven brengen met de Quiver app.

Hoe werkt het?

Je installeert de Quiver app op je smartphone of tablet. Dit is gratis. 

Via de website www.quivervision.com kan je verschillende kleurplaten downloaden en printen. Veel hiervan zijn gratis, maar sommige zijn betalend. Het verschil hiertussen is goed aangegeven. 

Laat kinderen de tekening inkleuren met hun favoriete kleuren (of kleur zelf 🙂 )

Open ondertussen de app, druk op ‘speel’ (de oranje knop met de vlinder) en scan je tekening met de camera van je smartphone of tablet (dit duurt even).

De tekening begint dan te bewegen op je scherm en als je de figuur aanraakt kan je er spelletjes mee spelen. De tekening komt dus tot leven in de kleuren die je zelf koos. In de app zit ook een educatief luikje waar je veel bij kunt leren over verschillende onderwerpen zoals, bijvoorbeeld, de aarde, dieren, vulkanen en dino’s. Je kennis kan je dan testen met een quiz (let op: deze zijn vaak in het Engels).

Veel plezier met Quiver!

 

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Startdag MakerBib

Het project MakerBib startte vorig werkjaar al. Door het succes wordt dit project doorgezet met een nieuwe frisse start. Bij…

Lees meer

App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is.…

Lees meer