App in de kijker: ErfgoedApp

Ga jij er wel eens op uit in Vlaanderen of Brussel? Hou jij van citytripjes in eigen land? Dan is de gratis ErfgoedApp echt een app voor jou!

De ErfgoedApp biedt verschillende diensten

De app biedt wandelingen en extra informatie over het erfgoed onderweg. Ze worden weergegeven op een kaart. Ontdek de erfgoedroutes, indoor & outdoor tours in uw buurt. Kom op bijzondere plaatsen en krijg interessante verhalen.

Naast de wandelingen wordt er ook extra info over bepaalde objecten gegeven door middel van augmented reality. Je scant het object met de app, en op je scherm komt meer info, een extra laagje wordt aan de realiteit toegevoegd. 

De extra info kan ook vanzelf binnenkomen als je op de juiste plaats staat. Je wandelt rond, als je langs een speciaal gebouw komt, verschijnt vanzelf op je scherm. Buiten kan dit aan de hand van GPS signaal, binnen kan dit met beacons (je bluetooth moet aanstaan!). Deze technologie maakt het mogelijk om zoektochten te doen met deze app.

Hoe werkt de app?

Je ontdekt waar je de app kan gebruiken door op het rode kompas symbooltje te duwen. Doordat de app een gps signaal gebruikt, kan je in de eerste plaats naar het aanbod kijken, dat gesorteerd staat op afstand. De plaatsten waar de ErfgoedApp gebruikt worden staan zo gerangschikt dat het dichtste bij vanboven staat.

Er is een overzichtslijst met de verschillende plaatsten en bijhorende thema’s waar de app gebruikt kan worden, maar je kan ook de kaart gebruiken.

In de overzichtslijst duw je op de route die je wil volgen, je krijgt nu wat meer info. De hoeveelheid info verschilt per wandeling. Nu kan je op download duwen. De route kan nu starten. 

Als je op het groen symbool duwt, kom je te weten welke gpspunten, of beacons in de buurt zijn. 

Het gele symbool is een scanner om de aumented reality bij de objecten te ontdekken.

Het rode kaart symbool geeft op de kaart weer hoe de wandeling loopt.

Bovenaan staat welke route je volgt. Je kan ook steeds het bezoek sluiten.

Nadeel: je toestel moet nieuw genoeg zijn. De app is niet compatibel met oudere toestellen.

 

Meer info? www.erfgoedapp.be

 

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is.…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #10

Mediawijsheid voor kleuters? Kan dat? Ja natuurlijk en liefst zo vroeg mogelijk. De kunst bestaat eruit om laagdrempelig te beginnen.…

Lees meer