App in de kijker: Zeker Gezond

Elke dag een lekkere maaltijd op tafel toveren, dat is niet makkelijk. Zeker niet als dit ook nog eens een gezonde maaltijd moet zijn. Daarom zetten we deze maand de app ‘Zeker Gezond’ in de kijker. Deze app is gelanceerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven. ‘Zeker Gezond’ staat boordevol gezonde recepten gebaseerd op de voedingsdriehoek. Ze zijn ook nog eens lekker en eenvoudig.

Zeker gezond, hoe werkt dat?

Je downloadt de app. Je kan kiezen om zonder profiel door te gaan, maar met een profiel wordt de app nog veel gebruiksvriendelijker voor jou. Zo kan je aanduiden hoe groot je gezin is en of er bepaalde voedselvoorkeuren zijn (denk aan vegan, allergieën … ).

De app heeft heel wat mogelijkheden. Zo kan je zelf je weekmenu samenstellen, een boodschappenlijst maken en krijg je recepten op maat als je een profiel aanmaakt.

Wat de app nog handiger maakt is de optie om te filteren. Je kan zoeken op moeilijkheidsgraad, bereidingstijd, budget, vegan, vegetarisch. Of waar heb je zin in: pasta, rijst, aardappelen … ?

Ook voor wie niet wil verspillen is de app handig. Met de zoekfunctie kan je snel opzoeken welke gerechten je kan maken met de ingrediënten die in je koelkast liggen.

 

HOME

Bij home vind je nieuwe recepten die op dat moment in de kijker staan. Je krijgt er ook een overzicht van de meest populaire gerechten en gepersonaliseerde suggesties. Bovenaan in de zoekbalk kun je een soort gerecht ingeven bv. ‘pasta’, of een ingrediënt waarmee je wil koken.
Meer gespecialiseerd zoeken doe je met de filterfunctie. Rechts van het scherm kun je ook de filter instellen naar je eigen keuze van gerechten.

RECEPTEN

In het menu recepten vind je alle soorten van gerechten terug. Zo kan je gemakkelijk gerechten kiezen op basis van het type gerecht waar je naar op zoek bent. Je kan ook recepten bij je favorieten zetten zodat je ze makkelijker kan terug vinden. Dit doe je door een recept naar keuze aan te klikken en rechts onder de titel op het hartje de klikken. Nu staan ze in het menu ‘recepten’ bovenaan bij favorieten.
Door op een recept te klikken zie je de ingrediënten staan, de bereidingswijze, de moeilijkheidsgraad, de bereidingstijd. Bij elk recept staat ook waarom dit recept (on)gezond is.

WEEKMENU

Je kunt hier via de kalenderfunctie vooruit plannen. Zo kan je elke dag iets gezonds maken zonder veel keuzestress. Op de voorpagina staat dan ook het door jou gekozen recept van vandaag.

BOODSCHAPPEN

Bij boodschappen kun je de ingrediënten die je nodig hebt makkelijk terug vinden. Als je op een gerecht te klikt en vervolgens ‘toevoegen aan lijst’ worden alle ingrediënten in één keer in je boodschappenlijst geplaatst. Je kan zelf ook nog dingen toevoegen aan je boodschappenlijstje. Zo heb je één gemakkelijk overzicht in de winkel.

PROFIEL

Je profiel is ook niet onbelangrijk. Hier kan je namelijk steeds je voorkeur instellen. 

Veel kookplezier!

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.

 
 
 


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs Onderwijs #24

Games in de klas, kan dat? En hoe moet dat dan? Moeten het altijd educatieve games zijn? Halen kinderen betere…

Lees meer

Mediawijs Onderwijs #26

De zomermaanden komen er aan. Tijd om te ontspannen en ook daar kan technologie je bij helpen. In deze laatste…

Lees meer