App in de kijker: WarmCold

De vakantie in eigen land ligt in ons vooruitzicht. Daarom stellen we een app voor die wandelingen, al dan niet in eigen buurt, uitdagender maakt.
WarmCold: de app waarmee je misschien nooit op je bestemming geraakt?? 
Leuk om nieuwe plekjes te ontdekken voor kinderen, maar zeker ook volwassenen!

Niet de meest efficiënte, maar wel de leukste navigatieapp. 

De warm-koud app wil meer dan je van A naar B brengen. Hij toont de weg naar je eindbestemming door je te navigeren met enkel de woorden ‘warm’ en ‘koud. En maakt je dagelijkse wandelingen op die manier onmiddellijk een stuk spannender.

Hoe werkt WarmCold?

De gratis app toont de weg naar je eindbestemming door je te navigeren met enkel de woorden ‘warm’ en ‘koud. En maakt je dagelijkse wandelingen op die manier onmiddellijk een stuk spannender.

Veel mensen kennen het spelletje ‘warmer-kouder’ vanuit hun kindertijd. ‘Warmer’ betekent dat je dichter bij je doelwit bent, ‘kouder’ geeft je aan dat je jezelf verder verwijdert. De app doet juist hetzelfde, met het verschil dat je hier zelf een eindbestemming kan ingeven. Een route of een kaart krijg je als gebruiker niet te zien. Je toetst een bestemming in, drukt op ‘start’ en je begint te lopen. Afhankelijk van welke richting je uitgaat, krijg je op een rood scherm ‘warm’ te zien of op een blauw scherm ‘koud’. Als je ‘warm’ volgt, kom je op de juiste bestemming uit. Volg je ‘koud’, dan loop je net weg van de eindbestemming. Hoe lang je onderweg bent, is niet te voorspellen en hangt af van de beslissingen van de gebruiker. Om mensen niet te ontmoedigen, kan je op een balkje in de app volgen hoe ver je al bent van de eindbestemming.

Veiligheid boven alles

Deze app vereist toegang tot locatievoorzieningen om de gebruiker op de correcte bestemming te brengen. Zonder locatievoorziening is er geen garantie dat je op de juiste bestemming uitkomt. In hoeverre dat dit uitmaakt natuurlijk. Voor de veiligheid wordt wel sterk aangeraden om de applicatie niet te gebruiken in de auto of met andere gemotoriseerde voertuigen.

 

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Maak zelf van je oude tv een smart-tv

Herkenbaar? Je mist de eerste aflevering van een nieuwe serie, maar ze staat wel op VRT NU? Je wil een…

Lees meer

App in de kijker: Storysign

Leren lezen is voor niemand makkelijk en al helemaal niet voor dove, of slechthorende kinderen. De app Storysign probeert het…

Lees meer