App in de kijker: TooGoodToGo

We gooien te veel voedsel weg. Dat is een feit. We moeten manieren zoeken om de verspilling tegen te gaan en de app die deze maand in de kijker staat helpt ons in de goede richting.

Too Good To Go

De app wil een einde maken aan voedselverspilling. Verschillende winkels en restaurants kunnen hun onverkochte restjes aanbieden tegen een klein prijsje via de app. Dit zijn restjes die anders weggegooid worden. Je weet als klant dus dat je restjes koopt, maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker is, in tegendeel. Er ontstaat een echte win-win situatie.

Hoe werkt deze app dan?

Stap 1: Download de app en registreer je eenmalig met je emailadres. 

Stap 2: Kies uit verschillende adresjes. Een nadeel is dat niet overal evenveel aanbieders zijn van Too Good To Go. In Bree zijn er slechts een 2-tal aanbieders. Maar kijk zeker eens rond bij omliggende gemeentes. Zo leer je misschien nieuwe plekjes ontdekken. Ook de inhoud van de pakketten is steeds een verrassing. Wie goed kijkt kan wel vega adresjes vinden. Zij vermelden dit specifiek.

In de app kan je zoeken op je locatie, maar ook op bakkerijen, boodschappen, morgen op te halen, op te halen als avondmaal en specialiteitzaken. Er staat steeds vermeld waar de zaken liggen en wanneer je het pakket kunt ophalen.

Stap 3: Betaal gemakkelijk via je Bancontactapp, creditcard of PayPal

Stap 4: Ga met je smartphone naar de plaats waar je een bestelling plaatste.

Stap 5: Bon Appetit! 

Tips

tip 1: Hou er rekening mee dat je telkens een verrassingspakket koopt.  Misschien zit er iets tussen dat je niet lust, de verkopers weten immers niet wat er overblijft op het einde van de dag.

tip 2: Hou het duurzaam, neem je eigen tas mee om het pakket te vervoeren.

tip 3: Let goed op de afhaaltijden, je moet deze respecteren. 

Wij testten 3 verschillende pakketten van een supermarkt. De inhoud was zeer verschillend. Jammer dat de olijven al beschimmeld waren toen we ze kochten. Dat is het risico zeker? #nospon

Meer info? toogoodtogo.be

Lees hier welke app vorig keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Zeker Gezond

Elke dag een lekkere maaltijd op tafel toveren, dat is niet makkelijk. Zeker niet als dit ook nog eens een…

Lees meer

Youca Action Day!

Hallo! Wij zijn 2 studenten van het laatste jaar middelbaar. Vandaag hebben we 1 dag gewerkt in de bibliotheek van…

Lees meer