App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is. Maar voor diegene die hem nog niet kennen stellen we deze app graag even voor.

Shazam

Je hoort ergens een liedje. Je vindt het mooi, maar je weet niet wie de uitvoerder of wat de titel is. Herkenbaar? Vast wel. Shazam biedt een oplossing voor dit probleem. De app luistert 5 seconden naar de muziek en vertelt je wel nummer het is. 

Shazam is een gratis app. Je kan hem downloaden en gebruiken zonder je aan te melden. Maar als je een profiel maakt, houdt de app een lijstje bij van alle nummers die je ooit opzocht en kan je een koppeling maken met bijvoorbeeld je Spotify, of andere apparaten. 

Nadat je de app gedownload hebt en eventueel bent ingelogd, kan je aan de slag. Je tikt op je scherm en de app doet de rest. 

Liedje in je hoofd

Soms wordt beweerd dat Shazam ook liedjes herkent als je ze zelf zingt of neuriet. Dit kan je gebruiken als er bijvoorbeeld al de hele dag een liedje in je hoofd zit, maar je weet niet meer welk. In de praktijk werkt dit niet (ofwel zijn wij hele slechte zangers 😉 ).

Om de app te gebruiken is het handig als je online bent, maar dat hoeft niet. De app kan de opname opslaan, zodat je later – als je terug online bent – de info ophaalt.

 

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: EHBO-app

Een ongeval is rap gebeurd. Daarom kan je maar beter je Eerste Hulp Bij Ongevallen goed kennen. Om je daarbij…

Lees meer

Stem MakerBib naar het goud!

Op 4 december 2017 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en…

Lees meer