App in de kijker: PlayDay

Het schooljaar is gestart, de sportclubs geven wedstrijdschema’s door, de jeugdbewegingen beginnen, de academies vangen aan … En dan komt de vraag: “Mag mijn vriendje komen spelen?” Je hebt organisatietalent nodig om dit allemaal te kunnen plannen en bijhouden. Gelukkig kan de app PlayDay je hierbij helpen.

PlayDay

De app beginnen te gebruiken is niet moeilijk. Eerst downloadt je de gratis app, vervolgens registreer je je met een gebruikersnaam, wachtwoord en mailadres. Dan kun je aan de slag. 

Als ouder kan je elk kind apart registreren, zo wordt een gepersonaliseerde agenda per kind gemaakt. Je kan de accounts van de kinderen wel koppelen aan 2 (of meer) beheerders. Zo kan je samen de agenda van je kind plannen. Je moet de naam en geboortedatum van je kind invullen. Daarna duid je aan op welke school je kind zit. Als laatste kan je de verenigingen waar je kind lid van is aanvinken. Er staan al verbazend veel verenigingen in de app. Zit de jouwe er niet bij? Contacteer je vereniging dan en overtuig hen van de voordelen.

PlayDay verzekert dat deze gegevens veilig bewaard worden, en nooit worden doorgegeven.

Nu krijg je een overzichtje van de agenda van jouw kind. De app geeft suggesties van vriendjes van jou kind, op basis van de gegevens die je invulde. Je kan ook vriendjes opzoeken. Wil je een afspraakje maken met vriendjes, stel aan hun ouders voor om ook via PlayDay deze afspraakjes te regelen. De app werkt het beste als zoveel mogelijk mensen en verenigingen er mee werken.

(lees verder onder video)

 

Voordelen

PlayDag is een centraal en geïntegreerd communicatieplatform. Scholen, clubs, jeugdbewegingen en andere organisaties kunnen het gebruiken om te communiceren met (de ouders van) hun leden. Over activiteiten, of net het aflassen ervan. Maar ook om zonder schending van de privacy documenten, foto’s en video’s te delen. 

Er zijn veel mogelijkheden: regel speelafspraakjes met hun vriendjes; ga de dialoog aan met hun trainer, leerkracht of leider; maak carpoolafspraken met ouders uit de buurt; sponsor je club met de aankopen die je sowieso zou doen. Laat je kinderen spelen, sporten en genieten van veel hobby’s zonder organisatiestress. Het is volledig gratis.

Integratie van de UiT-databank of je lokaal stadsbestuur zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van gezinsvriendelijke activiteiten in je buurt.

Nadelen

De app wil een centrale communicatie plaats bieden, hiervoor moeten wel ALLE verenigingen en scholen actief zijn op PlayDay. Ook ALLE  (ouders van) vriendjes moeten een account hebben. Anders is het gewoon een zoveelste communicatiekanaal dat in de gaten gehouden moet worden, naast mails, Facebookgroepen, Whatsapp, websites …  Als dit niet het geval is, gaat het gewoon zijn doel voorbij. 

Voor meer info, klik hier.

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: Houseparty

In deze tijden van social distancing is het fantastisch dat er zoiets bestaat als videobellen. Er zijn veel bekende apps…

Lees meer

App in de kijker: Bee-Bot app

De Bee-Bot zelf hebben we al eens aan jullie voorgesteld (klik hier voor de blogpost). De bibliotheek biedt deze in…

Lees meer