App in de kijker: Plantsome

Planten in huis waren nooit hipper dan nu. Een frisse kleur, mooie bloemen, groen brengt leven in de woonkamer. Maar hoe kan je dit groen het best verzorgen? Heb jij al groene vingers, of ben je zelf nog een groentje als het over plantverzorging gaat? De app in de kijker helpt om je planten een optimale verzorging te geven en hopelijk blijven ze dan lang(er) leven 😉 .

Plantsome

Weet jij ook niet hoeveel water elk plantje nodig heeft? Gaan kamerplanten te vaak dood? Geef de app Plantsome dan een kans. Met deze app krijg je meldingen wanneer je planten water en/of voeding nodig hebben. De app laat weten welke plant vandaag water nodig heeft en hoeveel water dat moet zijn. 

Hoe werkt het?

Nadat je de gratis app gedownload hebt, kan je aan de slag. Eerst maak je een persoonlijk profiel aan. Dat kan door een koppeling te maken met een googleaccount, of met je mailadres. De app wil ook graag weten waar je woont. Het is niet verplicht om je aan te melden voor de nieuwsbrieven.

 Eindelijk... de Plantsome app versie 2.1.1!

Nadat je een profiel maakt, moet je ook een miniprofiel maken voor elke plant. De app werkt met de Latijnse plantennamen, maar als je enkel de Nederlandstalige kent, kan je deze ook in de zoekfunctie ingeven. Er zit al een hele index aan mogelijkheden met foto’s en beschrijvingen in de app, dit maakt het zoeken makkelijker als je niet weet hoe je plant heet. Als je het echt niet weet kan je een fotootje doorsturen naar de helpdesk. 
Voor elke plant geef je in hoe oud deze is, hoe groot en of hij veel zonlicht krijgt. Eventueel kan je ook je planten een naam geven en een foto bij hun profiel zetten.

Nu krijg je een overzicht op welke dag, je welke planten moet water geven en hoeveel. Bij elke plant komt nu ook te staan wanneer ze verpot moeten, of ze giftig zijn en of ze de lucht zuiveren.

De app is nog in opbouw, zo komt er ook een plantendokter functie. Moest het toch misgaan met een plantje.

De app gebruikt cookies, dus vanaf nu zal je meer reclame krijgen om planten te kopen. Dat is het nadeel van gratis apps. 

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Green Screen

Wat hebben Game of Thrones, Superman en weerbericht met elkaar gemeen? Juist, Het gebruik van green screens! Maar was is…

Lees meer

App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is.…

Lees meer