App in de kijker: PARC

De zomervakantie is hier, tijd voor gezelligheid, liefst met het hele gezin. Maar misschien heb je geen inspiratie? Of zie je op internet door de bomen het bos niet meer? Daar kan de app PARC je bij helpen. PARC is als het ware een tripadvisor voor kinderen. 

Naar het park met PARC?

De gratis app PARC, is een sociaal netwerk voor ouders dat helpt de agenda van hun kinderen bij te houden en te delen met andere ouders. Hij bundelt elke dag duizenden kindvriendelijke adresjes en activiteiten in Vlaanderen én Nederland!

Hoe werkt het?

  • Zoek in je store de app Parc of parclife. 
  • Registreer je gratis en eenmalig.
  • Maak eventueel een profiel aan voor jouw kindjes. (Dit is niet verplicht, of kan je later nog invullen.)
    Je kan zien wat de eventuele plannen van vriendjes van je kinderen zijn, als je een connectie met hen maakt. 

Op de homepage staan mogelijke aanbiedingen en activiteiten in de buurt.

De ontdek knop is heel handig.  Je ontdekt wat er in de buurt te doen is, of je zoekt op een bepaalde stad. Er zijn info en recensies te vinden. Je kan zoeken op “doen, winkelen, eten en drinken, slapen en favorieten”. De app is echt super gebruiksvriendelijk.

De app zet in het communityvorming. Het uitwisselen van tips is een voorbeeld, maar het biedt ook de mogelijkheid tot het uitbouwen van een netwerk van ouders onder elkaar. Bovendien is er de mogelijkheid om een carpool te regelen.

Je krijgt binnen de app een agenda om aan te duiden wat je gaat doen per kindje. Deze agenda kan je koppelen aan je eigen digitale agenda.

Een groot voordeel is dat er al heel veel mogelijke uitstapjes in te ontdekken vallen. Veel plaatsen zijn al ingevuld in de app.

PARC is geen overzicht van hobby’s en verenigingen van je kinderen, daar zijn andere apps zoals PlayDay voor. Dit echt een app om uitstapjes te plannen.

Het enige wat jammer is, is dat de kostprijs van de activiteiten nergens aangeduid staat. Een indicatie hiervan zou fijn zijn.

Meer info: www.parcapp.be

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Stem MakerBib naar het goud!

Op 4 december 2017 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en…

Lees meer

CoderDojo

Kunnen programmeren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, reden genoeg om er vroeg aan te beginnen! Over CoderDojo CoderDojo  organiseert…

Lees meer