App in de kijker: MijnTuin.org

Daar is de lente?!

De temperaturen stijgen, de zon komt te voorschijn, de lente komt er aan. Voel jij ook de groene vingers kriebelen? Tijd om in de tuin te werken! Maar hoe verzorg je die verschillende planten het best? Welke taken moeten wanneer gebeuren? De app MijnTuin.org biedt de oplossing.

Klussen in de tuin

Deze app is een handig en gratis hulpmiddel voor klussen in de tuin. Je vindt er advies voor het verzorgen van je planten. Zo lees je hoe je ze stekt, in welke periode je ze moet snoeien en wanneer ze bloeien. Je kan hierbij grasduinen tussen populaire plantensoorten in het plantenoverzicht dat je kan gebruiken zonder je aan te melden. Wanneer je je wel aanmeldt, kan je verschillende planten in je tuin “toevoegen”. 

Als je aangemeld bent en je planten hebt “toegevoegd” dan kan je gebruik maken van de de tuinkalender. Hiermee zie je wat je allemaal kunt doen de komende weken. Je kan de verschillende taken markeren als “gedaan”, of toch verwijderen, als je ze niet wil doen.
Er is ook een forum waar je raad kan vragen aan andere tuiniers.

De app is de ideale leidraad voor tuiniers met weinig ervaring. 

Meer info op mijntuin.org

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Stem MakerBib naar het goud!

Op 4 december 2017 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en…

Lees meer

UitTip: Gent Mini Maker Faire

MakerBibBree is helemaal fan van alles wat van ver of dichtbij met de maakcultuur te maken heeft. De Mini Maker…

Lees meer