App in de kijker: Houseparty

In deze tijden van social distancing is het fantastisch dat er zoiets bestaat als videobellen. Er zijn veel bekende apps en programma’s die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk maar aan Skype, Facetime, Facebook Messenger, of Whatsapp. In deze blog stellen we nog een leuke app voor: Houseparty. Een videochat app voor groepsgesprekken.

Houseparty: feestje of wat?

Houseparty is een app waarin je kan videochatten met maximaal acht mensen tegelijkertijd. Je chatpartners worden in een gedeeld scherm getoond, waardoor je elkaar allemaal kan zien. Het is een app voor sociaal contact, niet voor professionele doeleinden. 

Hoe werkt het

Je downloadt de app, maakt een account aan. Daarna bevestig je je telefoonnummer, en kiest ervoor om contactpersonen uit je telefoon of uit Facebook te importeren. Dit kan even verwarrend zijn, maar na deze stap is het moeilijkste achter de rug. Je kan ook vrienden op naam zoeken, of via hun profiellinks.
Als je vrienden nog geen Houseparty account hebben, kan je ze makkelijk uitnodigen door de link te versturen, dit kan via mail, maar ook via sms. 

De app laat je vrienden weten of je de app zelf open hebt staan of niet. Zo weet je zeker dat je niet gebeld wordt op een moment dat het niet uitkomt.

Aan elke party kunnen dus acht mensen meedoen. Dat klinkt misschien weinig, maar je kan wel verschillende party’s tegelijkertijd aan hebben staan. Je neemt deel door op Het knopje ‘join’ te klikken.

Ben je eenmaal een gesprek begonnen, dan kan je de camera en de microfoon met een simpele druk op de knop uitzetten. Je kan wisselen tussen de selfie- en de gewone camera’s. Ten slotte kun je het gesprek op slot zetten, zodat niemand er meer bij kan.

Je kan deze app ook op een computer of laptop gebruiken via de Chrome browser.

Verschil met andere apps

En heb je zin om meer te doen dan alleen kletsen? Het unieke aan Houseparty is dat het spelletjes bevat. Het zijn simpele sociale partygames, zoals een quizgame en tekenspel Quick Draw, waarbij je moet raden wat voor voorwerp iemand anders getekend heeft. Deze spelletjes kun je alleen via een mobiel apparaat spelen, dus niet vanop de laptop of pc.

Het heeft dus het gevoel van een feestje, met spelletjes, maar dan vanuit ieder eigen woonkamer.

Nadelen?

Er zijn weinig instellingen die je kan aanpassen. Zo kan je je gebruikersnaam niet meer aanpassen. De app geeft veel meldingen, dit kan irritant zijn. Je kan deze meldingen niet afzetten in de app, maar wel via het instellingenmenu van je smartphone.

Groepschatetiquette

Met Houseparty kun je dus snel aan de slag. Zoals altijd is het wel handig aan de etiquette van videochat te denken:

  • Test van te voren of de app goed werkt, zo voorkom je ergernissen
  • Zet je microfoon uit als je niet aan het praten bent, zodat iedereen niet elk geluidje aan jouw kant kan meebeleven
  • Vergeet niet dat je camera altijd loopt totdat jij hem uitzet, dus druk even op de goede knop voordat je naar de wc rent
  • Let op je omgeving: is er een kans dat een kind of huisdier zomaar binnen rent?

Meer info: klik hier.

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.

 


Deel op...


Lees verder...

App in de kijker: PlayDay

Het schooljaar is gestart, de sportclubs geven wedstrijdschema’s door, de jeugdbewegingen beginnen, de academies vangen aan … En dan komt…

Lees meer

App in de kijker: Shazam

De app Shazam is ondertussen goed ingeburgerd. We kunnen stellen dat het ondertussen een klassieker onder de apps geworden is.…

Lees meer