App in de kijker: Hospi Avontuur

Naar het ziekenhuis? Wat een pech!

Moet je kindje een heelkundige ingreep ondergaan in het ziekenhuis? Voortaan kan het zich voorbereiden dankzij Hospi Avontuur, een educatieve game voor kinderen van vier tot zeven jaar.

Hospi Avontuur

De Hospi Koe neemt kinderen mee op avontuur. Al spelend maken ze kennis met het hele traject van voorbereiding thuis tot ontslag in het ziekenhuis. Ze maken hun koffertje (met knuffel), leren dat ze nuchter moeten zijn, racen naar het ziekenhuis, zoeken hun weg in het ziekenhuis, maken kennis met de anesthesist, mogen elektroden plakken en verwijderen en zwaaien het ziekenhuisteam uit. En dat in een halfuurtje. 

Door deze leuke voorbereiding wordt de opname voorspelbaarder en veroorzaakt ze minder stress en angst bij kinderen en hun ouders. 

Je kan Hospi Avontuur gratis downloaden via Appstore of Google Play. 

Hospi Avontuur is ontwikkeld door Hogeschool PXL en het Jessa Ziekenhuis in samenwerking met CM. 

Voor- en nadelen

Laten we beginnen met de voordelen: de Hospi Koe is een vrolijk diertje, dat alle opdrachtjes in de app heel duidelijk uitlegt. Deze opdrachten zijn niet moeilijk en bereiden je kind met de nodige humor voor op een vervelende dag. Het is ook een pluspunt dat er verschillende soorten opdrachtjes in de app zitten verwerkt. De privacy verklaring en doelstellingen van de app zijn heel duidelijk. Het is ook fijn dat alle figuurtjes Vlaams spreken.

Er zijn ook enkele nadelen, zo zijn de graphics niet heel blits. Tegenwoordig zijn we beweeglijkere beelden gewend. Maar voor een gratis app is dit het beste wat je kan verwachten. De app werd ontwikkeld door de CM, er zit dus de nodige reclame in de app verwerkt. Maar de nadruk ligt op de voorbereiding van een ziekenhuisbezoek en niet op de CM zelf.

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Waarom kennismaken met smartphones? Vervolg

Ontdek in deze blogpost wat de deelnemers in de workshop ‘Kennismaken met smartphones’ leerden. Miet kan nu eindelijk de lettertjes op…

Lees meer

App in de kijker: itsme

Inloggen om je belastingen online in te vullen bij Tax-on-web, mypension raadplegen, opzoeken hoeveel dagen je nog als jobstudent mag…

Lees meer