App in de kijker: EHBO-app

Een ongeval is rap gebeurd. Daarom kan je maar beter je Eerste Hulp Bij Ongevallen goed kennen. Om je daarbij te helpen lanceerde het Rode Kruis een EHBO-app. 

Gratis EHBO-app voor hulp bij veelvoorkomende situaties

Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval. D e app helpt bij ernstige situaties zoals een hartstilstand. Maar ze helpt ook bij brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met deze EHBO-app heb je alle EHBO-instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. 

De app laat snel weten wat je moet doen, want snelheid is vaak cruciaal in het helpen van iemand in nood. De app vertelt luidop wat je moet doen en praat je door de situatie heen. Het Rode Kruis raadt zeker aan om in levensbedreigende situaties eerst de hulpdiensten te verwittigen. 

De app bestaat uit twee luiken: Als je op de doe-knop klikt, verschijnt er een lijstje van veel voorkomende levensbedreigende situaties. Dan verder klikken, geeft je een stappenplan van wat je moet doen. Reactief noemen we dat.
Er is ook een leermogelijkheid. Je kan de app erbij nemen om proactief te zijn, om je voor te bereiden op mogelijke crisissituaties, je krijgt dan basistips over eerste hulp.  Deze app biedt echt een totaalpakket van alle mogelijke letsels en aandoeningen, je weet altijd wat je moet doen.

Met de app kun je ook de dichtsbijzijnde draagbare AED’s (automatische externe defribrilator) terugvinden. Ken je er eentje die niet in de app staat? Dit kan je melden, zo worden alle AED toestellen in kaart gebracht.

Meer info: www.rodekruis.be

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs onderwijs #15

Mei plasticvrij Plastic: het zit overal, in grote of kleine mate, heel duidelijk of verborgen. We weten allemaal dat we…

Lees meer

App in de kijker: Hospi Avontuur

Naar het ziekenhuis? Wat een pech! Moet je kindje een heelkundige ingreep ondergaan in het ziekenhuis? Voortaan kan het zich…

Lees meer