App in de kijker: De tabakstop-app

Wil je stoppen met roken? Wist je dat je mét hulp drie keer meer kans hebt om te stoppen? Daarom ontwikkelde Tabakstop een gratis hulpmiddel: de Tabakstop-app. Zo kan je ook zonder de deur uit te gaan hulp inroepen waarmee je zelf aan de slag gaat.

Gratis stoppen met roken met Tabakstop-app

De Tabakstopapp verzamelt wetenschappelijke informatie rond wat er in je lichaam gebeurt wanneer je stopt met roken. Deze info lees je in een eenvoudige newsfeed. Je geeft je stopdatum in en je krijgt meteen toegang tot statistieken die in één oogopslag tonen hoe ver je staat in de rookstop. Wees trots op het aantal niet gerookte sigaretten of bedenk wat je kan doen met de hoeveelheid geld bespaard. Een andere confronterende update die de app je onder de neus duwt: het aantal jaren dat je langer leeft dankzij je stop. Om gemotiveerd te blijven, ontvang je badges na een dag, week, maand of jaar. Kan je je voorstellen hoe het voelt: één heel jaar niet gerookt? We wensen het je van harte toe!

Niet alleen achter je scherm

De app is een makkelijke en zeer toegankelijke manier om info en wetenschappelijk gevalideerde informatie te bemachtigen. Maar dat wil niet zeggen dat je alleen bent met je app. Integendeel, de app biedt een originele manier om het isolement dat een stopper kan ervaren te doorbreken. Het is namelijk de bedoeling dat stoppers en ex-rokers elkaar helpen. Daarom kan je anoniem chatten om elkaar te steunen, tips te geven en vragen te stellen. Voor alle vragen die een professioneel antwoord vereisen, kan je via de app een bericht sturen naar de tabakologen van Tabakstop, die binnen de 48 uur antwoorden.

Krijg je toch zin? Haal je app boven!

In de app zit een SOSknop. Krijg je trek in een sigaret? Dan kan je hierop duwen en krijg je een korte uitdaging die je zinnen verzet. Want vaak volstaan enkele minuten om de drang naar een sigaret te doen voorbijgaan. De app zit boordevol met deze soort afwisselende verzetjes zodat je gedachten en je handen op een gerichte manier afgeleid worden.

Stoppen in één klik

Surf naar www.tabakstop.be/tabakstop-app met je smartphone of tablet, of tik ‘Tabakstop’ in in de Google Play Store of Apple Store. De Tabakstop-app is volledig gratis en bevat geen reclame. Tabakstop is een dienst van Stichting tegen Kanker en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Dankzij deze app zullen meer rokers stoppen en komen we een stap dichter bij een generatie die rookvrij zal opgroeien.

Meer info? www.tabakstop.be

Lees hier welke app vorige keer in de kijker stond.


Deel op...


Lees verder...

Mediawijs onderwijs #19

Een boek is een boek, maar soms is een boek nog zoveel meer. Letterlijk. Sommige boeken worden verrijkt met augmented…

Lees meer

App in de kijker: TooGoodToGo

We gooien te veel voedsel weg. Dat is een feit. We moeten manieren zoeken om de verspilling tegen te gaan…

Lees meer