UiTtip: Hello,Robot. Designmuseum Gent

Nemen robots de wereld over, of gaan ze de wereld redden? 
Voor u bezocht, de tentoonstelling ‘Hello, Robot.’ in het designmuseum in Gent. Het is zeker het bezoeken waard, of u nu fan bent van robots en techniek, of toch eerder van design. Voor kenners en beginnelingen. 

De tentoonstelling biedt antwoorden op vragen zoals “Heb je ooit een robot ontmoet?”, “Kan een robot jouw job doen?”, “Wil je dat een robot voor jou zorgt?” en nog veel meer.

Je ontdekt welk geluid drones maken, vindt de mogelijkheden van robots in de toekomst en nu uit, en je ontmoet echte robots (zelfs de originele R2-D2 is te zien!).

De tentoonstelling is heel bevattelijk. Een bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur.
Ook voor families en kinderen is er een aangepaste, fijne rondleiding. 

Design tussen mens en machine. Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot.

De tentoonstelling loopt van vrijdag 27 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018.
De praktische info vind je hier. 
 
Geen tijd om naar Gent te gaan? De bibliotheek van Bree leent de tentoonstellingscatalogus en andere boeken over robots uit.


Deel op...


Lees verder...

Maak zelf van je oude tv een smart-tv

Herkenbaar? Je mist de eerste aflevering van een nieuwe serie, maar ze staat wel op VRT NU? Je wil een…

Lees meer

Mediawijs onderwijs #1

Mediawijs onderwijs, wat is dat? Hoe moet dat? Kan ik dat?  Leerkrachten worden steeds meer met deze termen en vragen…

Lees meer